open-navfaktor-logo
search
Kriza rezultata
Iako bez pobjede, rukovodstvo Kayserispora podržalo bivšeg selektora Zmajeva
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki kao povratnik na klupu turskog Kayserispora u pet mečeva nije ostvario niti jednu pobjedu, ali i dalje uživa neupitnu podršku uprave, javlja Anadolu Agency (AA).
08.02.2020. u 12:49
get url
text

Dopredsjednik i glasnogovornik kluba Mustafa Tokgoz izjavio je kako su trenerski kvalitet i iskustvo Prosinečkog neupitni i da je riječ o čovjek koji se dokazao da fudbalskoj sceni.

- Vjerujemo našem šefu stručnog štaba. Od dolaska u klub nije mogao izvesti željeni sastav na teren zbog povreda i kazni po osnovu kartona. Novim transferima je sastavio željeni tim i sve će biti puno bolje - kazao je Tokgoz.

Kayserispor se nakon polusezone nalazi na posljednjem mjestu na tabeli turske Superlige sa osvojenih 11 bodova u 20 utakmica.

U drugoj polusezoni Prosinečkog i njegove izabranike očekuje teška borba za opstanak u elitnom rangu takmičenja, a prvi meč igraju već sutra na domaćem terenu protiv Antalyaspora koji se nalazi na pragu zone ispadanja.

Prosinečki je 2012. godine prvi put vodio Kayserispor kada se pod njegovim vodstvom tim popeo sa 15. na peto mjesto na tabeli. S klubom se razišao krajem 2013. a nedavno je vraćen na klupu kako bi pomogao timu u bijegu sa dna tabele.

Hrvatski stručnjak je u prvom povratničkom meču pred domaćom publikom odigrao remi bez golova u meču turskog kupa sa favoriziranim Fenerbahceom, a u uzvratnom meču u Istanbulu je doživio poraz (0:2).

U Superligi Prosinečki je Kayserispor ove sezone vodio na tri meča u kojima je doživio teške gostujuće poraze od Aytemiz Alanyaspora (1:5) i Galatasaraya (1:4), dok je na domaćem terenu njegov tim remizirao 1:1 sa Ankaragucuom.

U pet službenih mečeva Kayserispor je pod palicom Prosinečkog postigao tri, a primio 12 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.