open-navfaktor-logo
search
I Begović u raspravi
Ibrahimović žestoko "oprao" direktora Milana: Zašto te nije bilo toliko dugo?
Fudbaleri Milan pripremaju se za nastavak sezone u Italiji.
11.06.2020. u 19:07
get url
text

Revaš-susretom polufinala Kupa u gostima protiv Juventusa dobit će čast otvoriti nastavak fudbalskih takmičenja u Italiji, državi koja je posljednjih mjeseci postala sinonim za koronavirus.

Tim povodom trening Milana posjetio je direktor Ivan Gazidis, ali možda bi i odustao od posjeta da je znao da će tamo zateći bijesnog Zlatan Ibrahimovića.

Ibrahimović je Gazidisu zamjerio što je prilično distanciran od ekipe i pojavio se samo prije važne utakmice. Bila je to njegova prva posjeta fudbalerima otkad su u maju nastavili treninge.

Zlatan kakav jeste, nije mogao a da za neke stvari ne upita klupskog direktora.

- Zašto te nije bilo toliko dugo, a pojavljuješ se samo 48 sati prije utakmice za finale? - rekao mu je Ibrahimović, piše Corriere dello Sport.

Gazidis se nakon Zlatanovih kritika izvinio ekipi. Osim toga, Ibrahimović je na Gazidisa ljut i jer je otjerao Zvonimira Bobana iz kluba, kao i načina na koji se riješio Milanove legende.

- Ovo više nije Milan kakav je bio nekad - rekao mu je Ibrahimović.

U delegaciji koja je dospjela u žestok verbalni sukob sa Gazidisom osim Ibrahimovića bili su i kapiten Alessio Romagnoli, Giacomo Bonaventrua i bh. reprezentativac Asmir Begović.

Juventus i Milan sastaju se u petak od 21 sat, a prvi meč okončan je s 1:1. Iskusni švedski napadač neće biti u prilici da zaigra zbog povrede.

Poslije svega što se dogodilo u posljednje vrijeme, vrlo je neizvjesno hoće li ostati u Milanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.