Igman Natura protiv Smeča želi četvrtu vezanu pobjedu

Objavljeno: 10.11.17 u 19:18

Novu sezonu u Super ligi Federacije BiH odbojkašice Igmana otvorile su s porazom od Novog Grada, nakon kojeg je ilidžanski sastav uvezao tri pobjede i nalazi se na drugom mjestu grupe Jug.

Sastav Senada Hodžića na svom kontu ima devet bodova, dok naredni protivnik Smeč za utakmicom manje i bodom zaostatka stiže na Ilidžu.

- Smeč je u tri kola upisao tri pobjede. To je ekipa koju poznajemo jako dobro. Znamo njihove vrline, ali i mane i nadam se da ćemo to znanje znati materijalizovati osvajanjem novih bodova - kazao je trener Igman Nature Senad Hodžić.

U pripremama za novu sezonu Igman je organizovao tradicionalni Ilidža Volley Cup, a upravo na ovom turniru ilidžanski sastav bio je bolji od ekipe iz Širokog Brijega.

- Utakmica koju smo protiv Smeča odigrani na turniru koji već godinama organizujemo teško da će nešto značiti ijednom od timova. Bio je to pripremni period u kojem su se ekipe uigravale, dok će utakmica u nedjelju biti sasvim drugog karaktera, a veoma značajna za oba sastava - rekao je Hodžić, te dodao:

- Možda će nekome čudno zvučati ali mi u Smeču vidimo najozbiljnijeg rivala za vrh tabele.

Tim iz Hercegovine stiže na Ilidžu nakon što je u prošlom kolu poslije pet setova savladao Kakanj. S druge strane Igman je s 3:1 slavio na gostovanju u Livnu.

- Vjerujemo da seriju pozitivnih rezultata možemo nastaviti i u susretu protiv Smeča. Teško da između ove dvije ekipe ima nekih nepoznanica, i da neko nekoga može iznenaditi nečim novim. Pobjediti će ona ekipa koja bude borbenija i koja bude više željela pobjedu. Iskreno se nadam da ćemo to biti mi – kazala je Senka Stipančić, odbojkašica Igman Nature.

Utakmica se igra u nedjelju u dvorani KSC Ilidža s početkom u 16 sati.