open-navfaktor-logo
search
Meč bez golova
Igrač više i penal Zrinjskom nedovoljni za pobjedu nad Posušjem
Prvi od tri današnja susreta sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Zrinjskog završio je bez pobjednika, ali i bez golova.
29.08.2021. u 18:50
get url
text

U prvom poluvremenu skoro da i nije bilo ozbiljnih prilika. Nemanja Bilbija je na samom početku bio u dvije obečavajuće situacije, a nešto kasnije je Galić ukrotio žestok šut Malekinušića.

Sredinom prvog dijela i domaćin je zaprijetio preko Ilinkovića i Begića, ali je iskusni Barišić dobro intervenisao u oba navrata.

U samom finišu prvog dijela, tačnije u 45. minuti, Brekalo je loptu ispred Bilbije izbacio u korner. Bio bi to čisti zicer za gostujućeg kapitena.

Poslije pet minuta igre u nastavku Posušje je ostalo s deset igrača na terenu. Brekalo je kao zadnji igrač odbrane srušio Tičinović, a Haris Kaljanac je opravdano isključio iskusnog defanzivca domaće ekipe.

Četiri minute kasnije Malekinušić je bio u velikoj prilici, ali je Galić dobrom intervencijom osujetio njegov pokušaj.

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICA / Posušje - Zrinjski 0:0, Borac - Radnik 4:3, Željezničar - Sloboda 1:1

U 60. minuti dobru kontru i priliku imali su fudbaleri Posušja, koji su bili u situaciji tri na tri, ali je loš dribling Blagojevića upropastio ovu šansu.

Rezervista Madžid Šošić je u 69. minuti bio u dobroj prilici za Mostarce, ali nije bio dovoljno precizan, da bi pet minuta poslije Kaljanac pokazao na bijelu tačku za goste. Prethodno je Serdarušić igrao rukom u kaznenom prostoru Posušja. Ipak, fortuna je ovoga puta bila na strani ekipe Denisa Ćorića, Nemanja Bilbija je pogodio stativu.

Do kraja meča još jednu dobru priliku imao je iskusni Bilbija, ali je njegov šut glavom otišao pored stative, a već u narednoj akciji Galić je odbranio pokušaj Zlomislića. Na kraju je ostalo 0:0, što je rezultat s kojim domaći tim može biti zadovoljniji s obzirom da su od 50. minute igrali s igračem manje. 

Zrinjski će nakon reprezentativne pauze u goste kod Leotara, dok će Posušje gostovati u Prijedoru kod Rudara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.