open-navfaktor-logo
search
Drama na treningu
Igrao protiv BiH na Euru: Portugalskog golmana oživljavali 45 minuta
Nakon što je tokom vikenda prestalo kucati srce legendarnog Zlatka Saračevića, još jedna vijest potresla je rukometni svijet.
23.02.2021. u 14:42
get url
text

Naime u ponedjeljak se na treningu Porta srušio Alfredo Quintana, 32-godišnji golman portugalskog tima i reprezentacije ove zemlje.

Portugalski O Jogo prenio je informacije da je ona najveća drama trajala 45 minuta od trenutka inicijalnog rušenja do trenutka kada je pomoću aparata u bolnici "S. Joao" nesretni Quintana pokazao znakove života za koji se bori u induciranoj komi.

Podsjećanja radi Quintana je početkom prošle godine stajao na golu reprezentacije Portugala u meču Evropskog prvenstva u kojem je njegova selekcija sa 27:24 savladala reprezentaciju BiH, a u tom susretu upisao je 13 odbrana.

Doktori su i dalje suzdržani oko  davanja bilo kakvih prognoza koje bi trebale biti nešto jasnije poslije prva 24 sata. Svi se za sada najviše pribojavaju eventualnih oštećenja na mozgu budući da se zbog dugog srčanog zastoja pojavio edem i kada on splasne, znat će se nešto više.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.