open-navfaktor-logo
search
Prva grupa stigla
Imad i Salahudin na aerodromu čekali rodbinu iz Gaze: Brat mi je povrijeđen u glavu, ne znam šta mi je sa sestrom
Državljani Bosne i Hercegovine i njihovi srodnici iz Gaze sletjeli su na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Na aerodromu su ih dočekali članovi porodice i građani. 
20.11.2023. u 17:14
get url
text
Imad i Salahudin
Imad i Salahudin

VEZANI TEKST - Prva grupa državljana BiH iz Gaze stigla u Sarajevo, trenutno prolaze kontrole, porodice ih čekaju

Imad Shehada je čekao dvanaest članova porodice evakuiranih iz Gaze.

- Čekam rođake i rodice, njih 12. Nadam se da će uskoro i moj brat i njegova djeca izaći. Oni su u Gazi, čekaju odobrenje da prođu granicu. Teško je stupiti u kontakt s njima.

Jučer sam dobio poruku od brata, kaže da je povrijeđen u glavu. Pokušao sam ga više puta zvati da vidim dokle je i u kakvom stanju, ali ga nisam mogao nikako dobiti. Tamo je i sestra koja se treba poroditi za dan, dva i ona je povrijeđena. O njoj nemam nikakvih informacija. Posljednjih pet-šest dana nemam kontakt s njom - kazao je za Faktor Imad. 

Salahudin koji živi u našoj zemlji, na sarajevskom aerodromu čeka oca.

- Hvala Bogu, sada je stigao na aerorodrom. Prije više od mjesec otišao je u Gazu na dženazu svoje majke. Otišao je par dana prije nego što je počeo genocid. Tamo je zapeo, nije mogao izaći. 

Srušili su nam u Gazi porodičnu kuću. Sa babom sam se čuo kada god je postojala mogućnost. Hvala Bogu danas je stigao na aerodrom i tu su nam se i sve muke riješile. Tamo su mi i četiri sestre i četiri brata. Moja čitava porodica - kazao nam je Salahudin.

VEZANI TEKST - Spašeni iz pakla Gaze - El-Barawy: Čekam dolazak 11 članova svoje porodice

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine jučer je na održanoj vanrednoj telefonskoj sjednici odobrilo njihov dolazak.

Kako je ranije saopćeno, država Katar osigurala je avion i snosi troškove njihovog boravka u Egiptu te prijevoza u Bosnu i Hercegovinu.

Dolazak druge grupe očekuje se večeras ​​oko 19.55 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.