open-navfaktor-logo
search
Spektakl na Nou Campu
Inter imao Barcu na konopcima, Lewandowski spasio Katalonce eliminacije iz Lige prvaka
Spektakularan meč u derbiju četvrtog kola grupe C odigrali su Barcelona i Inter, a duel je završen remijem 3:3, iako je Inter bio jako blizu toga da eliminira Katalonce iz Lige prvaka dva kola prije kraja grupne faze.
12.10.2022. u 22:58
get url
text

Gosti bili blizu vodstva u 17. minuti, kad je Edin Džeko iz neposredne blizine pogodio prečku, a lopta se potom odbila na samu gol-liniju.

Barcelona je povela u 40. minuti. Strijelac je bio Dembele, asistencije je otišla na kontu Robertu. Dembele je na pogodak u Ligi prvaka čekao gotovo dvije godine, od decembra 2020. i pobjede nad Ferencvarošom rezultatom 3:0.

Inter je poravnao u 50. minuti, a nakon očajne reakcije domaće ekipe više od 93.000 navijača na Nou Campu utiša je Barella.

Do preokreta su gosti stigli u 63. minuti. Pogodio je Lautaro. Argentinac je šutirao iz šesnaesterca, lopta je pogodila obje stative i završila iza leđa Ter Stegena.

U 81. minuti rezultat na Nou Campu poravnao je Lewandowski. Imao je Poljak mnogo sreće jer je lopta na putu prema golu pogodila Bastonija, promijenila pravac i ostavila golmana Intera bez ikakve šanse da zaustavi udarac.

Osam minuta poslije Gosens je nakon kontranapada vratio prednost Interu na 2:3, a u prvoj minuti nadoknade Lewandowski je ponovo pogodio za poravnanje - 3:3.

Priliku da izbaci Barcu iz elitnog takmičenja u petoj minuti nadoknade imao je Asllani, ali mu je Ter Stegen odbranio zicer.

Edin Džeko zamijenjen je u 76. minuti.

Inter je sačuvao tri boda prednosti u odnosu na Barcu i do kraja grupne faze dočekuje Plzen i gostuje kod Bayerna, a Barcelona dočekuje Bayern i gostuje kod Plzena.

Bayern je sa maksimalnih 12 bodova osigurao plasman u nokaut fazu. Bavarci su u Češkoj večeras nadigrali Plzen sa 2:4.

Liverpool je u Glasgowu u sklopu grupe A deklasirao Rangers rezultatom 1:7, a ranije je u ovoj grupi Napoli sa 4:2 savladao Ajax.

U grupi B ubjedljivu gostujuću pobjedu protiv Bayer Leverkusena slavio je Porto rezultatom 0:3, a Atletico Madrid i Club Brugge su odigrali meč bez pogodaka.

U grupi D Marseille je u Lisabonu bez povrijeđenog Seada Kolašinca slavio protiv Sportinga sa 0:2, a Tottenham je rezultatom 3:2 bio bolji od Frankfurta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.