open-navfaktor-logo
search
Upitan scudetto
Inter u velikoj krizi: Pet bodova u pet utakmica, problemi sa realizacijom
Fudbaleri Intera su za vikend upisali domaći poraz od Sassuola u utakmici 26. kola Serie A, a gosti su slavili sa 2:0.
21.02.2022. u 10:18
get url
text

Inzaghi u tom susretu nije mogao računati na Bastonija i Brozovića, dok su na klupi ostali Dumfries i Džeko. Napadački duo su činili Lautaro i Sanchez, međutim to se nije pokazalo kao dobro rješenje.

Brojne promjene u rosteru su treneru Inzaghiju zadale glavobolju, a očito je da se Nerazzuri nalaze u lošoj formi.

VEZANI TEKST - Šokantan poraz Intera, nije pomogao ni Džekin ulazak s klupe

Da je Inter ušao u svojevrsnu krizu, govori i podatak da je protiv Sassuola prva domaća utakmica nakon jula 2020. u kojoj nisu uspjeli postići pogodak.

Izabranici Simonea Inzaghija su u posljednjih pet ligaških utakmica osvojili isto toliko bodova, a posljednje tri prvenstvene utakmice ne znaju za pobjedu.

Nerazzurri su u prethodnom kolu odigrali remi sa Napolijem (1:1), dok su 5. februara poraženi u gradskom derbiju od Milana sa 2:1.

Aktuelni prvaci Italije su posljednju pobjedu upisali prije mjesec dana na susretu protiv Venezije (2:1), kada je igrač odluke bio bh. reprezentativac Edin Džeko golom u 90. minuti susreta, a nekoliko dana prije toga Atalanta je uzela važne bodove Interu (0:0).

Prva činjenica koja upada u oči jeste slaba napadačka forma kluba koji je bez problema postizao tri, četiri pogotka na utakmici. Inter je u posljednjih pet ligaških mečeva postigao samo četiri pogotka. Strijelci za Nerazzure su bili Edin Džeko koji je zabio dva gola, dok po jedan na svom kontu imaju Perišić i Barella.

Inzaghija zabrinjava i podatak da Lautaro Martinez nije postigao gol na poslednjih 12 mečeva u Serie A, Ligi prvaka, Kupu i Superkupu Italije. Argentinski napadač je posljednji put bio strijelac protiv Salernitane, u meču odigranom 17. decembra prošle godine.

Probleme sa realizacijom ima i Alexis Sanchez. Reprezentativac Čilea nije postigao gol u zadnjih sedam mečeva Serie A, a posljednji put je bio strijelac na istom susretu kao i Lautaro u visokoj pobjedi Intera protiv Salernitane sa 5:0.

Pred Nerazzurrima slijedi velika borba ukoliko žele odbraniti titulu prvaka Italije.

Inter narednu ligašku utakmicu igra za četiri dana protiv Genoe.  

Milan je trenutno lider na tabeli sa 56 bodova, sa dva više od Intera, uz meč više. Napoli je treći sa 53 osvojena boda, a večeras bi eventualnom pobjedom protiv Cagliarija, preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.