open-navfaktor-logo
search
Velika pobjeda
Inter utišao 40.000 Torineza, Džeko ostao u borbi za scudetto
Inter je pred 40.000 navijača u Torinu slavio u derbiju Italije protiv Juventusa i ostao u ravnopravnoj borbi za scudetto.
03.04.2022. u 22:55
get url
text

Slavili su gosti iz Milana rezultatom 1:0 u jednoj od najbitnijih utakmica sezone, jer poraz bi ih sigurno udaljio od borbe za odbranu titulu, kao što je sada slučaj s Juventusom.

Gol vrijedan tri boda za Inter i pobjedu poslije 10 godina u Torinu postigao je Calhanoglu iz penala u četvrtoj minuti nadoknade, a pogotku je prethodila prava drama...

Penal za Inter dosuđen je uz pomoć VAR-a nakon prekršaja nad Dumfriesom.

Loptu je na kreč namjestio Calhanoglu, šutirao, a njegov udrac odbranio je Szczesny, ali lopta se kratko odbila pa je Calhanoglu iz velike gužve uspio nekako pogoditi mrežu Juventusa.

Međutim, arbitar je dosudio prekršaj i poništio gol. Slavili su igrači, navijači Juventusa, iz Intera su negodovali...

Ipak, ponovo su intervenisali iz VAR sobe. Nakon dužeg pregleda ustanovljeno je da je De Ligt iz Juventusa tokom izvođenja penala ranije ušao u šesnaesterac. Penal je ponovljen, a Calhanoglu je iz drugog pokušaja bio precizan.

Dok je sve trajalo, burno je bilo i na klupama dva tima.

Zbog svega je poluvrijeme produženo 10 minuta, odnosno igralo se 55 minuta.

U drugom dijelu igre Inter se opredijelio za čuvanje svoje mreže, što je u konačnici i uspio. Juventus je najbliži golu bio u 74. minuti kada je Zakaria pogodio stativu.

Edin Džeko zamijenjen je u sudijskoj nadoknadi. Dijamant nije prijetio golu Juventusa, niti je imao šansi, upotrebljivih lopti, ali je odradio mnogo taktičkih zadataka i vodio veliku bitku s defanzivcima Juventusa.

Inter je prekinuo sjajan niz Juventusa od 16 utakmica bez poraza.

Tabelu Serie A predvode Milan i Napoli koji imaju po 66 bodova, Inter je treći sa 63 boda, a Juventus je ostao na 59 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.