U superlativima je govorio o svima, a dotakao se "sukoba" sa Zajkom Zebom i Mirsadom Bešlijom. Nahvalio je Edina Višću, Dželaludina Muharemovića, a posebno Edina Džeku.

Objasnio je i kako je Dijamant postao "kloc", te za kraj poslao poruku navijačima pred start proljetnog dijela sezone.

VEZANI TEKST - Osimove anegdote: Šehić nije trebao biti golman, Mulalića sam spriječio da zaradi više para

- Nijemcima sam objašnjavao da su ga zvali kloc, kao što su ga i zvali nekad kad sam ja otišao 2004, 2005. godine, a Željo je ofalio. Ja sam bio u Japanu tada. Kako su rezultati bili sve slabiji, a on kakav je bio krakat, nekakav mršav, počeli su ga prozivati "šta on zna" i valjda se tada pojavio taj nadimak. Pet, šest godina kasnije sam objašnjavao nekakvim Nijemcima da su ga tako zvali. Nisam znao na njemačkom reći šta je kloc. A kloc je kloc. Ali, nisam ja rekao da je kloc - ispričao je Osim za 1921 TV, dodavši da je Džeko kod njega zaigrao:

- Nije bio čest slučaj da vodiš dečka od 16, 17 godina na pripreme, a pogotovo da debituje, jer je konkurencija bila jaka. Međutim, pokazivao je kvalitete i vodilo smo ga na pripreme. Trenirao je sa Harisom (Haris Alihodžić), Bukijem (Bulend Biščević), Edisom (Edin Mulalić)..., i uvijek uspio da se nametne. Ja sam mu bio prvi trener i potpisao je kod mene profesionalni ugovor, jer sam se ja tada pitao. Na tome su mi se zahvalili i on i njegov otac - kazao je između ostalog Osim.