Istraga zločina u Tuzli: Semir Muratović već robijao zbog ubistva

Objavljeno: 13.02.18 u 15:33 Autor: J. B.

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog tužioca i odredio jednomjesečni pritvor za Semira Muratovića (38) iz Tuzle, osumnjičenog da je prije dva dana ubodima nožem ubio Fikreta Durakovića (52), potvrđeno je iz Tužilaštva TK.

Mjesto zločina na Maloj pijaci FOTO: FAKTOR
Mjesto zločina na Maloj pijaci FOTO: FAKTOR

U Tužilaštvu navode da postoji osnovana sumnja da je Muratović 11. februara, oko 12 sati, u krugu Male pijace u Tuzli, u naselju Bulevar, nakon kraće svađe i fizičkog obračuna, nožem zadao dva udarca Durakoviću u grudni koš i leđa, te je ovaj preminuo od posljedica povrijeđivanja.

Faktor saznaje da je Semir Muratović, rodom iz Zenice, 1999. godine počinio ubistvo u ovom gradu, a za taj zločin ga je Kantonalni sud u Zenici 2000. godine osudio na deset godina zatvora.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog uhapsili u nedjelju, odmah nakon događaja, te je nakon kriminalističke obrade u Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK i prikupljanja i obrade dokaza koji se vezuju za krivično djelo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  predat u nadležnost Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Detalji ubistva u Tuzli: Duraković se srušio blizu zgrade u kojoj je živio, izbo ga prijatelj i kolega