open-navfaktor-logo
search
Za tri meča
Ivaylo Petev objavio spisak Zmajeva, opet nema Asmira Begovića
Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak za utakmice protiv Francuske, Kuvajta i Kazahstana.
19.08.2021. u 11:38
get url
text

Na spisku ponovo nema Asmira Begovića, iskusnog golmana koji nastupa u Engleskoj (ovog ljeta prešao u Everton), kao ni Vladana Kovačevića, čuvara mreže poljskog Rakowa, koji briljira u Konferencijskoj ligi (ni u jednoj od četiri utakmice nije primio gol - 420 minuta).

{$galerijaFotografija}

Na spisku su 25 igrača.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos).

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić, Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Aleksandar Jovičić (Gorica).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Dinamo), Gojko Cimirot (Standard Liege), Rade Krunić (Milan), Adi Nalić (Malmo) Miroslav Stevanović (Servette), Haris Hajradinović (Kasimpasa).

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo), Ermedin Demirović (SC Freiburg), Smail Prevljak (KAS Eupen).

- Sve utakmice su bitne, a prva je najbitnija. Protiv Francuske moramo biti skoncentrisani, a onda ide prijateljska utakmica. Fokus je na prvu utakmicu - kaže Petev.

Selektor BiH nije pozvao nijednog igrača iz Premijer lige BiH.

- Narednih dana ćemo to odlučiti. Vidjet ćemo - neuvjerljivo je objasnio Petev, koji je komentarisao i lošu formu pojedinih reprezentativaca:

- To je svakako problem. Kolašinac je igrao prije par dana prijateljsku utakmicu, nije to baš najbolja forma, ali on je sigurno od koristi za reprezentaciju. Vidim da svi momci daju sve od sebe u pripremama, zbog toga se i nalaze na spisku. Pjanić? Situacija kod njega je komplikovana, nadam se da će naći klub u narednim danima. On treba da igra i siguran sam da će se to desiti.

Imao je objašnjenje zašto na spisku nema iskusnog Begovića i sjajnog Kovačevića.  

- To su tri golmana koja su bila i ranije. I Kovačević je tu, nije isključeno da bude pozvan na naredno okupljanje. Odlučio sam se za ova tri golmana s kojima smo startali kvalifikacije - istakao je Petev.

- Siguran sam da ćemo sve odraditi kako treba i da će rezultat doći - komentarisao je rezultatsku krizu Zmajeva, koji su dugo bez pobjede:

- Ako je moguće da osvojimo šest bodova. Bilo bi TOP. Sve je moguće, ja vjerujem u naše igrače.    

Poručio je kako neće podcijeniti ni Kazahstan, koji je, tvrdi, jako napredovao. 

- Igračima ću pred gostovanje u Francuskoj reći da protivnika ne gledamo kao svjetskog prvaka, nego kao nekog protiv kojeg trebaju izaći i igrati - kazao je Petev.

Meč protiv Francuske igra se 1. septembra u Strasbourgu, a Zmajevi se potom vraćaju u BiH, gdje će odigrati prijateljski meč sa Kuvajtom (4. septembra) i kvalifikacioni protiv Kazahstana (7. septembra). Oba ova duela igrat će se na zeničkom Bilinom polju.

Press NSBiH 19.08.2021
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.