open-navfaktor-logo
search
Lovrić postaje Vatreni
Ivaylo Petev uspio: Jedan od najboljih igrača HNL-a oblači dres Hrvatske?
Loše vijesti za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske stigle su iz Milana uoči starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
18.03.2021. u 19:51
get url
text

Zbog naglog porasta zaraženih u milanskom Interu svim igračima zabranjuje se odlazak u reprezentacije. To znači da bi, ako ne dođe do promjene u sljedećih nekoliko dana, Hrvatska trebala ostati bez Ivana Perišića i Marcela Brozovića, dviju velikih uzdanica Zlatka Dalića.

Kako piše Dnevnik.hr to otvara priliku nekim igračima s pretpoziva, pa bi umjesto Perišića na krilo mogao uskočiti Kristijan Lovrić.

- Sjajni 25-godišnji krilni igrač Gorice ponajbolji je fudbaler HNL-a, a već se dugo spominje u kontekstu reprezentacije. Priče su postale još glasnije kada se u priču uključila Bosna i Hercegovina, koja Lovriću preko oca može ponuditi nastupe u reprezentaciji.

Dalić je reagovao pretpozivom, a ostane li situacija ovakva, lako bi se Lovrić mogao preseliti i na "pravi" Dalićev spisak - piše Gol.dnevnik.hr.

Od starta je bilo jasno da je priča o Lovriću u dresu BiH samo folklor i da Ivaylo Petev, selektor BiH, odrađuje posao za "krupnije ribe" koje su ovog igrača gurale u dres vatrenih. A sada se čini da je selektor Zmajeva odradio posao...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.