Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije poznat je i po tome što je odbranio dva penala Diegu Armandu Maradoni.

Jedan kao golman reprezentacije u četvrtfinalu SP-a u Italiji, a drugi kao golman Sportinga protiv Napolija u Kupu UEFA. 

Svjestan je, ističe, gdje je došao i tvrdi kako se ne boji izazova.

- Više novinara nego navijača... Dali ste mi dodatnu motivaciju. Ovo je dobar znak. Znači da je Željo institucija, ostala je duša, samo treba vidjeti kako vratiti to. Problemi? Kad sam dolazio i za vrijeme razgovora da odgovornim ljudima, složili smo se da situacija nije lagana. Tražim respekt prema igračima i stručnom stabu.

Bio sam igrač i samim time nikada neću prevariti igrača. U razgovoru sa ljudima dogovorili dinamiku rješavanja problema. Nezadovoljan igrač je loš za sve... Da se jedan dio obaveza riješi prema igračima, dogovor kluba i igrača. Došao sam pomoći, ali trebam pomoć od svih. Ciljevi? Za četiri sedmice da napravimo selekciju, da što brže iskristaliziramo igrače, da vidimo gdje smo deficitarni i da to pokušamo u što kraćem roku posložiti - kazao je Ivković.

U nastavku svog predstavljanja je istakao:

- Moramo imati kostur od domaćih igrača, da bi osjetili Željin dres i da tu ljubav prenesu na igrače sa strane. Rezultat se ne stvara preko noći, ako navijači i klub nemaju strpljenja, onda je bolje da to ne radimo. Željo od 2013. godine nije ništa napravio. Nije kriza preko noći došla, zato se ne može ni vratiti preko noći. Dolazak smatram kao jednu vrstu izazova. Želim pomoći da Željo dođe gdje je bio. Nije lako... Bitno je da igraču imaju redovne plaće.

On je kazao da ako se Željo planira boriti za titulu, mora dovesti 10 igrača, a da su sada u timu fudbaleri koju su prošle sezone zauzeli sedmo mjesto.

- Problemi se rješavaju u kući, a ne van kuće. Da li ću biti trener mjesec, dva, tri..., zavisi od mnogo stvari. Došao sam danas kao da ću ostati sto godina, ali isto tako mogu otići sutra ako ne bude išlo - izjavio je novi trener Želje i potcrtao da ga ne može ništa pokolebati i iznenaditi.

U jednom dahu je govorio i o navijačima, kazavši da malo ko u regiji ima posjetu kao Željo i da oni osim podrške koju pružaju s tribina, finansijski pomažu klub.

Sa Ivkovićem je stigao i njegov pomoćnik Armando Marenzi.