open-navfaktor-logo
search
Rokovi se (ne)poštuju
IZ FSBiH tvrde da sve ide planiranom dinamikom: U Tuzli se nadaju da će dobiti teren do marta
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine saopćio je da se građevinski radovi na rekonstrukciji terena odvijaju prema utvrđenoj dinamici i da su u završnoj fazi.
30.08.2022. u 17:39
get url
text

Mašine su prisutne na terenima Gradskog stadiona u Banjoj Luci, stadiona Tušanj u Tuzli, stadiona Rođeni u Mostaru i stadiona Koševo u Sarajevu.

Iz FSBiH su poslije sjednice Izvršnog odbora u ponedjeljak poručili da će uskoro biti okončani radovi na zemljanoj podlozi, čime bi se stvorili optimalni preduvjeti za postavljanje završnog sloga hibridne trave.

Vođa sektora za sport, rekreaciju i održavanje terena na gradskom stadionu u Tuzli, Bakir Buljugija, u izjavi za RTV 7 kazao je da su u gradu soli radovi počeli osmog jula i da je to trebalo trajati četrdesetak dana.

Objasnio je kako bi poslije toga teren trebao "da odleži" dvadeset dana i da je planirano da sve bude gotovo do kraja augusta.

August se bliži kraju, a niko sa sigurnošću ne može reći kada će dva premijerligaša Sloboda i Tuzla City zaigrati na Tušnju.

- Kao što vidite, radovi su stali tu gdje jesu. Dobijamo informacije da je možda pokrenuto previše terena, da je možda preveliki zalogaj uzet. Mi čekamo. Nama je drago da je počelo i nadamo se da će završit. Ako ništa, makar do polusezone, u drugom dijelu u martu kad počne sezona - rekao je Buljugija.

Fudbalski savez najavio će da će u septembru početi i radovi na rekonstrukciji stadiona Pod Bijelim brijegom u Mostaru, a potom i na stadionima u Trebinju, Doboju, Širokom Brijegu i Posušju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.