open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Iz Udruženja 1921 nazvali Bandića kriminalcem: Dželat je sudija žrtvi
Ekipa Željezničara na startu nove premijerligaške sezone na Grbavici će dočekati Borac.
17.07.2021. u 10:37
get url
text

Prošla sezona na Grbavici bila je za zaborav, a po svemu sudeći i nova će biti znatno teška, za navijače mukotrpna.

Ono što može radovati ljude u Željezničaru jeste da će imati kakvu-takvu podršku s tribina, što prošle sezone u jeku pandemije koronavirusa nije bio slučaj.

Želji protiv Borca sudi Antoni Bandić, arbitar kojeg Plavi ne pamte po dobrome...

Upravo zbog toga su reagirali iz Udruženja 1921.

- Očigledno je da će naš Željezničar i svi njegovi dijelovi pokušati da se dignu iz zapetljanog trnja i sa dna na koje smo brutalno pali nakon odluke kriminalca Antonia Bandića i njegovih nalogodavaca da nam oduzme titulu iz ruku, maja 2017. godine - navode između ostalog iz Udurženja 1921 u najavi nove sezone.

- Kako to ljudski običaji nalažu i kako je valjda sudbina da bude, na početku čupanja sa trnovitog dna stajat će nam niko drugi nego isti taj Antoni Bandić. Teško da negdje u civiliziranom svijetu može se desiti da dželat bude sudija žrtvi. Komitet za suđenje i sudije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine tako je odlučio. Antoni Bandić će biti glavni arbitar na meču. Našem Željezničaru. Na našoj Grbavici - poručeno je.

Arbitar iz Gruda na meču pretposljednjeg kola Premijer lige BiH u sezone 2016/17, u sudijskoj nadoknadi meča Radnik - Zrinjski (1:2), dosudio je fantomski jedanaesterac za Mostarce koji im je donio pobjedu a, kasnije će se ispostaviti dovoljnom da osiguraju naslov prvaka BiH ispred Željezničara.

Nekoliko dana nakon ove blamaže, Sudijska komisija FSBiH skinula ga je sa liste i zabranjeno mu je suđenje u sezoni 2017/2018, čime su u Savezu priznali da je Bandić napravio grešku koja je Zrinjskom donijela šampionsku titulu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.