open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Jači nego u martu: Hadžibegić spremio iznenađenja, ovo su snage za Portugal i Luksemburg
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić objavio je danas spisak fudbalera na koje računa u nadolazećim utakmicama kvalifikcija za EURO 2024.
31.05.2023. u 11:04
get url
text

Na Hadžibegićevom spisku ima i iznenađenja. Poziv je dobio veznjak Sarajeva Dal Varešanović.

Od novajlija među pozvanim Zmajevima je i mladi stoper Adrian Leon Barišić, član mlade reprezentacije BiH i prvotimac hrvatskog Osijeka.

Za razliku od uvodnih martovskih mečeva kada je odsustvovali zbog povreda, protiv Portugala i Luksemburga će u rosteru biti i Miralem Pjanić i Sead Kolašinac.

Povratnik u A tim je Luka Menalo iz Dinama.

Zbog povrede je ovoga puta izostao Dennis Hadžikadunić, stoper Mallorce.

Okupljanje počinje 7. juna u Zenici, a Hadžibegić očekuje da reprezentacija bude kompletna četiri dana poslije.

Zmajevi gostuju kod Portugala 17. juna, a tri dana poslije u Zenicu dolazi Luksemburg.

Portugal nakon dva kola grupe J kvalifikacija za EP ima maksimalnih šest bodova, Slovačka je osvojila četiri, BiH i Island po tri, Luksemburg bod, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Nikola Vasilj

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Siniša Saničanin, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Nemanja Bilbija, Luka Menalo.

Hadžibegić je izdiktorao i imena deset igrača koji su na proširenom spisku i "uskočit" će u slučaju potrebe, a to su: Osman Hadžikić (Velež), Elvir Duraković (Igman), Vladan Danilović (Nacional), Haris Duljević (Hansa Rostock), Jasmin Mešanović (Kisvarda), Said Hamulić (Toulouse), Sanjin Prcić (Strasbourg), Josip Ćorluka (Zrinjski), Hrvoje Barišić (Zrinjski) i veznjak Armin Hodžić (Željezničar).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.