open-navfaktor-logo
search
Pred Široki Brijeg
Jahić i Kurtalić: Pobjedom želimo obradovati naše navijače
U 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Slobode na Gradskom stadionu u Banovićima dočekuju ekipu Širokog Brijega.
07.10.2022. u 17:41
get url
text

Tim povodom u press centru, danas je održana i konferencija za medije. Pristunima su se obratili Alen Kurtalić fudbaler i Adnan Jahić šeg stručnog štaba Slobode. Jahić je istakao kako je Široki jedna kompaktna ekipa što trenutno pokazuje i njihova pozicija na tabeli. Međutim, uz podršku domaćih navijača očekuje maksimalan pristup svojih igrača i pozitivan rezultat.  

- Svaki naredni protivnik je izuzetno težak i vidjeli smo da nijedna utakmica nije lagana. Široki Brijeg je naš stari rival, predvođen iskusnim trenerom na klupi. Ono što ja zahtijevam i što ću zahtijevati od svojih igrača je maksimalna angažovanost od prve minute i maksimalno zalaganje, tako da ćemo iz te neke borbe pokušati doći do pobjede. Ono što smo ostali dužni, kako igrači tako i ja, je da obradujemo naše navijače pobjedom. Mislim da oni to zaslužuju, međutim ne smijemo srljati i moramo biti skoncentrisani od prvog do zadnjeg minuta. Moramo imati disciplinu u igru  jer Široki Brijeg ima potencijal da svaku našu nepromišljenu grešku može kazniti - istakao je Adnan Jahić šef stručnog štaba FK Sloboda.

Šef stručnog štaba će za sutrašnju utakmicu na raspolaganju imati sve igrače osim kartoniranog Melvina Osmića i povrijeđenog Filipa Erića, koji se operisao i koji od sutra kreće sa terapijama. Od povrede ramena u potpunosti se oporavio Emir Jusić koji će također biti u konkurenciji. Jedan od onih koji će biti u rosteru za sutrašnju utakmicu je i Alen Kurtalić, koji je istakao kako Slobodu sutra očekuje zahtjevan meč, ali da su momci tokom čitave sedmice kvalitetno trenirali i žele pobjedom obradovati svoje navijače.

- Što se tiče Širokog Brijega to je jedna jako kvalitetna i tvrda ekipa što pokazuje i pozicija na tabeli. Mi na domaćem terenu moramo ići na pobjedu. Mislim da su svi momci spremni, radimo u dobroj atmosferi. Pozvao bih sve navijače da dođu u Banoviće da bi na kraju svi zajedno mogli slaviti pobjedu - rekao je Alen Kurtalić fudbaler FK Sloboda.

Utakmica između Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra, na Gradskom stadionu u Banovićima, sa početkom u 15 sati.

Jahić i Kurtalić ovom prilikom još jednom su pozvali navijače, da dođu da ih podrže i budu dodatan vjetar u leđa crveno-crnima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.