open-navfaktor-logo
search
Večeras Upravni odbor
Jasmin Badžak: Šta god odlučimo, to će biti poboljšanje za Želju, imamo top projekat
Sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar bit će održana večeras u 18 sati na Grbavici.
22.09.2020. u 14:02
get url
text

Potvrdio je to za Faktor potpredsjednik kluba Jasmin Badžak, koji je prekinuo poslovni sastanak i u telefonskom razgovoru najavio dolazak na sjednicu.

- Naravno da dolazim, a bit ću i prije 18 sati na stadionu Grbavica - potvrdio je Badžak, a na upit o ostavkama, kazao je kako ne zna šta će se događati u Plavom salonu:

- Šta god da odlučimo na večerašnjoj sjednici, bit će to poboljšanje za Želju - kazao je Badžak.

U posljednje vrijeme spekuliše se i o tome da bi Željezničar mogao prodati pomoćni teren stadiona Grbavica, a da bi od tog novca bio sagrađen Trening-kamp (spominje se lokacija u Novom Gradu), te podmirena dugovanja, odnosno riješena finansijska kriza koja "trese" Plave.

- Istina je, na tome radimo šest mjeseci. Ja to ne mogu ispričati u nekoliko minuta, a tema nije za telefona. Mogu samo reći da je top projekat, a o detaljima možete saznati na Grbavici - kazao je Badžak.

Željezničar je prošle sedmice proslavio 99. rođendan, a navijači očekuju da u ovoj sezoni, na 100 godina postojanja, osvoje šampionsku titulu. Finansijska situacija trenutno je teška, prvotimci i uspolenici već nekoliko mjeseci nisu dobili plaće, što se, po svemu sudeći, odražava i na rezultatima. Badžak je najavio bolje dane, a on je svojim djelima u posljednje vrijeme pokazao da ono što obeća i ispuni...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.