open-navfaktor-logo
search
Dok pauzira zbog povrede
Jusuf Nurkić potpisuje novi ugovor vrijedan 64,5 miliona dolara?
Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i centar Portland Trail Blazersa, na kraju sezone postat će slobodan igrač.
23.02.2022. u 20:33
get url
text

No, to se i ne mora dogoditi, jer prema pisanju američkih medija Blazersi i Nurkić još imaju vremena da se dogovore o produžetku saradnje.

Saradnik HoopsHypea Yossi Gozlan postavio je Nurkića na vrh liste igrača koji bi mogli postići sporazum o produženju saradnje prije ljeta.

Jusuf Nurkić se ove sezone konačno vratio u formu prije povrede, a isti izvor piše kako i Nurkić i Portland imaju obostrani interes za produženje saradnje.

Nurkić trenutno ima pravo na produženje ugovor sa Blazersima na četiri godine u vrijednosti 64,5 miliona dolara, iako bi kao slobodan igrač vjerovatno mogao zaraditi više.

HoopsHype piše da bi sada mogao produžiti kratkoročni ugovor ako želi osigurati nešto novca i drugu godinu slobodnog agenta. Također, jedna od opcija je da će produžiti ugovor za dvije godine, a u tom slučaju zaradio bi 25,8 miliona dolara.

U tekućoj sezoni Nurkić će zaraditi 12 miliona dolara, a ukupno u karijeri do sada je zaradio 59 miliona 395 hiljada i 180 dolara.

U međuvremenu stigla je vijest iz Amerike da naš reprezentativac moram na pauzu i da će propustiti ključni dio sezone zbog jakih bolove u peti (plantarni fasciitis). Nurkić će pauzirati naredne četiri sedmice.

Naš centar je s bolovima u peti igrao od septembra, a sada je jednostavno morao na pauzu kako se stvari ne bi zakomplikovale i slijedi mu mirovanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.