open-navfaktor-logo
search
Legenda Veleža
Kajtaz poslije istupa Zeljkovića podnio ostavku: Ovo vam je moj posljednji savjet
Sead Kajtaz, legenda mostarskog Veleža, podnio je neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.
23.09.2021. u 12:28
get url
text
get url
text

Njegovo ime u jučerašnjem istupu u medijima zloupotrijebio je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH. Zeljković je osuo paljbu po Veležu i Hasiću u najavi žestokih kazni mostarskom klubu, koje je kasnije potvrdila Takmičarska, a potom i Disciplinska komisija.

- Vezano za navode Vice Zeljkovića Predsjednika FS BiH u tekstu  "Veležu slijede žestoke kazne za sve je kriv Predsjednik Hasić u kome se spominje moje ime kao "legende " Veleža, a radi pojašnjenja i istine gospodinu Vici Zeljkoviću napominjem sljedeće:

- Tačno je da sam rekao da sam razočaran događajima na utakmici između FK Velež i FK Borac i da žalim zbog istih. Također sam rekao da po meni nije postojao prekršaj za Borac iz kog je pao prvi gol što je promjenilo tok čitave utakmice koja bi rezultatiski bilo potpuno drugačije. Tokom čitavog meča glavni sudija je bio tendeciozan i donosio odluke na štetu Veleža, čime je izazvao neraspoloženje na stadionu što je moglo izazvati nesagledive posljedice po službena lica na stadionu Rođeni. Ovim putem predlažem da se uvede VAR tehnologija kako bi greške sudaca smanjila na minimum. Poštovani predsjedniče i rukovodstvo FSBIH dobro bi bilo da počnete uvoditi iste aršine, za sve koji rade i takmiče se u FSBiH, a što nije teško jer treba samo primjenjivati statut i pravilnike čime bi sačuvali ugled i dostojanstvo predsjednika saveza, a način na koji to danas radite protiv mog Veleža vodi i Vas i Savez u jednosmjernu ulicu - navodi Kajtaz.

- Ovo je posljednji savjet koji Vam dajem kao Vaš savjetnik te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u FSBiH, jer što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti jer ja sam bio i ostajem dijete Veleža. Sportski pozdrav - poručio je Kajtaz.

Iz Fudbalskog saveza BiH Faktoru je potvrđeno da je u međuvremenu pismena ostavka Seada Kajtaza stigla na adresu Bulevar Meše Selimovića 95.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.