Voljom žrijeba izabranici selektora Bilala Šumana smješteni su u Grupu 2 zajedno sa reprezentacijama Njemačke, Austrije i Estonije.

Baš kao i na prethodnom kontinentalnom šampionatu, na kojem je BiH bila jedan od debitanata, plasman na naredni izborit će po dvije prve prvoplasirane selekcije, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

EHF je na svojoj zvaničnoj internet stranici pisao o mogućem raspletu u kvalifikacijama za EURO 2022 koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj, a prema mišljenju Evropske rukometne federacije, tačnije njihovog novinara Chrisa O'Reillyja, glavni favorit u našoj grupi je reprezentacija Njemačke.

- Njemačka je imenovala novog selektora Alfreda Gislasona, koji je vjerovatno oduševljen protivnicima u Grupi 2. Austrija i Bosna i Hercegovina će sigurno biti ozbiljni testovi, no neće biti iznenađenje ako protiv njih osvoje maksimalan broj bodova, baš kao i protiv Estonije, selekcije iz posljednje jakosne grupe - navodi novinar EHF-a.

Najbolji bh. rukometaši kvalifikacija otvaraju početkom novembra, kada ih očekuje gostovanje kod prvog favorita naše grupe, selekcije Njemačke, a zatim će Zmajevi nekoliko dana kasnije ugostiti Austriju.