open-navfaktor-logo
search
FIFA časti
Kako je FSBiH podijelio milion, gdje je "nestalo" 30.000 dolara?
U sklopu borbe protiv pandemije koronavirusa, FIFA je još prošlog ljeta najavila da će na adresu Fudbalskog saveza BiH poslati četiri miliona dolara u nekoliko tranši.
29.03.2021. u 14:33
get url
text

Stigla je i treća tranša vrijedna blizu milion dolara, a uspjeli smo saznati i na koji je način novac podijeljen, piše Sport1. Podjela je išla po dva kriterija i novac se sa jedne strane dijelio savezima, a sa druge strane klubovima.

Fudbalski savez BiH tako je dobio 130 hiljada dolara, a po 76,5 hiljada dolara dobili su entitetski savezi.

Ukupno je 51 hiljada dolara pripala kantonalnim i regionalnim savezima, te je tako na institucije fudbala u BiH "otpalo" 334 hiljade dolara.

Preostalih 666 hiljada dolara podijelit će klubovi među sobom, i to na sljedeći način. 192 hiljade dolara pripast će premijerligaškim klubovima, a svaki od njih dobit će po 16 hiljada dolara. Po 222 hiljade dolara će podijeliti klubovi koji su pod ingerencijom entitetskih saveza.

No, čini se da čelnicima FSBiH matematika baš i nije jača strana, jer je u raspodjeli milionskog iznosa "nestalo" 30.000 dolara. Novi predsjednik Vico Zeljković najavio je bolje dane za bh. fudbal, ali je pao i na ovom ispitu, jer se očito nastavilo po starim navikama... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.