open-navfaktor-logo
search
Sarajevski arbitar
Kaljanac peti put sudi derbi, u jednom je podijelio čak 15 žutih kartona
Haris Kaljanac, 39-godišnji sudija iz Sarajeva, dijelit će pravdu u najvećem derbiju bosanskohercegovačkog fudbala, duelu Željezničara i Sarajeva.
04.03.2022. u 11:32
get url
text

Kaljancu će ovo biti peti sarajevski derbi za koji je dobio povjerenje, a tek četvrti premijerligaški duel koji će voditi u aktuelnoj sezoni, što pokazuje da mu ljudi zaduženi za sudije i suđenje u FSBiH nisu pretjerano vjerovali.

Ukoliko bude "nevidljiv", jer kažu da je sudija najbolji ako se ne vidi na terenu, Kaljanac sudijskim autoritetima može dokazati da su jesenas griješili.

U prethodna četiri derbija koja je sudio Kaljanac, Željo je odnio pobjedu dva puta, jednom se radovalo Sarajevo, a jedan susret okončan je remijem.

Kaljanac je prvi derbi sudio u sezoni 2018/19, sredinom augusta 2018. godine na stadionu Grbavica. Završeno je podjelom bodova, rezultatom 2:2.

U narednom duelu koji je vodio ovaj arbitar Željo je na svom stadionu trijumfovao 5:2. Radilo se o sezoni 2019/20.

Iste sezone Sarajlija je vodio i dvoboj na Koševu, a opet se radovao tim Željezničara, slavivši sa 3:1. Kaljanac je tada podijelio čak 15 žutih i jedan crveni karton.

Posljednji okršaj koji je vodio Kaljanac pripao je Sarajevu, koje je u maju 2021. na Koševu trijumfovalo rezultatom 3:1.

Derbi u 21. kolu Premijer lige BiH igra se u subotu na stadionu Grbavica, s početkom od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.