Kandidat za predsjednika Srbije snimio spot: Izgradit ćemo novi Dubai, osnovat ćemo svemirsku agenciju

Objavljeno: 16.03.17 u 21:16

Predizborna kampanja u Srbiji uveliko se zahuktala, a pojavio se i predizborni spot predsjedničkog kandidata Ljubiše Preletačevića Belog, dvadesetšestogodišnjaka koji je za veoma kratko vrijeme postao popularan u cijeloj regiji praveći konstantnu parodiju na političku scenu u Srbiji.

Luka Maksimović iz pokreta "Beli-Samo jako"
Luka Maksimović iz pokreta "Beli-Samo jako"

U dvominutnom predizbornom snimku, na njegov već prepoznatljiv i satiričan način predstavljen je spisak obećanja koje će Preletačević ispuniti, a sve to s muzičkom pozadinom pjesme "Druže Tito, mi ti se kunemo".

Na spisku obećanja su, između ostalih, i pokretanje proizvodnje Lamborghinija u Srbiji, gradnja novog Dubaija na vodi, pravljenja fabrike iPhonea umjesto željezara, osnivanje svemirske agencije i slanja srbijanskih kosmonauta na Mars.

Ovaj spot, kako navode njegovi autori, podrška je Preletačeviću u predizbornoj kampanji i njime žele motivisati veliki broj apstinenata da izađu na izbore.

Inače, Luka Maksimović iz pokreta "Beli-Samo jako", ismijavajući rasprostranjen običaj u srpskoj politici da se preko noći mijenjaju politički programi i dresovi, sebi je dao ime Ljubiša Preletačević Beli. Kao kandidat za predsjednika Srbije na izborima 2. aprila, svoju kampanju uspješno vodi preko društvenih mreža koje je "zapalio".

Beli i njegova stranka su na lokalnim izborima 2016. godine u Mladenovcu osvojili čak 13 mandata, odnosno koliko DS, SPS i LDP nemaju zajedno u ovom gradu.