open-navfaktor-logo
search
Budžet za 2020.
Kanton Sarajevo planira nabavku helikoptera i zaduženje od 27 miliona KM
Krećemo ka tome da se desi priča da Kanton Sarajevo ima svoj helikopter, koji će pružati usluge građanima Kantona Sarajevo i sigurnosne i humanitarne i sve druge usluge, kazao je ministar finansija Kovačević
19.11.2019. u 16:06
get url
text
Skupština KS
Skupština KS

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici razmatraju Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu koji iznosi 971.375.034 KM.

Amel Kovačević, ministar finansija Kantona Sarajevo, zastupnicima je predstavio Nacrt budžeta i ukazao na najveća ulaganja planirana u budžetu za narednu godinu.

Naveo je kako građani Sarajeva žele funkcionalan, pouzdan, siguran, čist i jeftin javni gradski prijevoz, siguran čist i energetski efikasan Kanton Sarajevo, zatim nove i bolje stare puteve i pruge kako bi se lakše i brže kretali, nova radna mjesta, zdravstvo dostojno pacijenta, brigu o onima koji su u potrebi i "pametan" Kanton Sarajevo i da su se time vodili prilikom kreiranja budžeta..

Tako je, između ostalog, Kovačević kazao kako je za funkcionalan, pouzdan i čist javni gradski prijevoz u budžetu planirano 216.744.700 KM.

Ministar je kazao kako je planirana nabavka helikoptera kako bi se povećala sigurnost građana Kantona Sarajevo. Za tu namjenu planirano je zaduženje od 27.404.000 KM.

- Možda se to neće desiti 2020. godini već u 2021. Krećemo ka tome da se desi priča da Kanton Sarajevo ima svoj helikopter, koji će pružati usluge građanima Kantona Sarajevo i sigurnosne i humanitarne i sve druge usluge – kazao je ministar finansija Kovačević.

{$galerijaFotografija}

Za zdravstvo dostojno pacijenta Vlada Kantona Sarajevo je u budžetu planirala 10.310.000 KM.

Cijelu prezentaciju Nacrta budžeta Kantona Sarajevo možete pogledati na ovom linku.

Zastupnici trenutno postavljaju pitanja ministru Kovačeviću o Nacrtu budžeta. 

budžet0.png
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.