open-navfaktor-logo
search
Nije u šoldima sve
Kapiten Slobode i drugi put odbio mlađeg tuzlanskog premijerligaša
FK Tuzla City, mlađi tuzlanski premijerligaš, sutra će početi zimske priprema, a svakako da je najveće pojačanje u ovom trenutku iskusni i prekaljeni trener Husref Musemić.
13.01.2021. u 17:45
get url
text

Prvo i iznad svega treba reći da Musemić nije bio slučajan izbor predsjednika Azmira Husića, jer dobro zna kakvo znanje u sebi nosi čovjek koji je osvajao klupske titule prvaka BiH. Husić je tek iz drugog pokušaja uspio "slomiti i nagovoriti" Musemića da preuzme Građane, a ovaj dvojac je svojevremeno uspješno kormilario Slobodom, koja je nakon dosta sušnih sezona izborila i evrospka takmičenja.

Husić se bez dvoumljena odlučio za Musemića, kojem vjeruje i kojeg iznimno cjeni, ali mu isto tako i vjeruje. Zato mu je i povjerio kompletan sportski segment, pa zbog toga, bar zasada neće biti funkcije sportskog direktora.

Ipak, na Husićevu žalost, klub nije uspio dovesti mladog kapitena Amara Beganovića iz Slobode, piše Tuzlapress. Ni iz drugog pokušaja, jer je ovaj nadareni igrač već jednom bio "meta" Husića i Tuzla Cityja.

Iako je u dobroj mjeri pojačao ponudu ,koja je izdašnija od prethodne, Tuzla je ostala kratkih rukava. Beganović se ponovo zahvalio na ponudi i ostao je vjeran Slobodi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.