open-navfaktor-logo
search
COVID-19 poharao Pecaru
Karačić potvrdio za Faktor: Široki Brijeg šalje zvanični zahtjev za odgodu naredna dva meča
Široki Brijeg je u derbiju 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine poražen s 2:0 na Koševu od Sarajeva. Ovaj poraz bio je treći ovosezonski za izabranike Tonija Karačića, ali su sama dešavanja na terenu bila pomalo u sjeni onoga što se događalo prije početka utakmice.
19.10.2020. u 11:44
get url
text

Širokobriježane je pred utakmicu s aktuelnim prvakom poharao koronavirus. Osam fudbalera nije ni doputovalo u Sarajevo, četverica su ostala u izolaciji u hotelu, tako da se u zaspisniku za meč na najvećem bh. stadionu našlo tek 13 igrača gostujućeg tima.

Novo testiranje Širokobriježani su odradili danas, a rezultati testova bit će poznati večeras, što je za Faktor potvrdio i šef stručnog štaba Toni Karačić.

- Igrači i stručni štab su danas obavili nova testiranja, a rezultati će biti poznati večeras, nakon čega će se klub i zvanično oglasiti. Mi ćemo uputiti zahtjev za odgodu kako utakmice Kupa BiH protiv Veleža, tako i narednog premijerligaškog susreta - kazao je trener Širokog Brijeg.

I dok smo razgovarali s Karačićem, strateg tima s Pecare je dobio informaciju da je još jedan od njegovih fudbalera, pored četverice koji su ostali u hotelu, u klub prijavio simptome koronavirusa i povišenu tjelesnu temperaturu.

- Ligu smo prekinuli jedini u regionu. Rekao bih da smo u svemu suviše ekstremni. Pretjerali smo tada s odlukom, a sada opet pretjerujemo. Ne vodimo mi nikakvu borbu već samo želimo da probudimo svijest kod nadležnih - poručio je Karačić.

Strateg ekipe Širokog Brijega povukao je paralelu između dešavanja u PLBiH i 1. HNL, a koja se odnose na koronavirus.

- Za vikend su u 1. HNL dva igrača bila zaražena koronavirusom, a komesar lige je donio odluku da se utakmica odgodi. Treba i ovdje kod nas preuzeti odgovornost. Zna se ko rukovodi takmičenjem, a to nisu klubovi - naglasio je Karačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.