Naime, na snimku koji je sinoć objavljen na Facebook stranici Laburističke stranke čuje se kako mu inspektor SIPA-e saopćava zbog čega ga lišavaju slobode, te da treba sa njima poći u Regionalni ured u Banjoj Luci. Međutim, kako se ispostavilo jutros nakon prvobitnih vijesti o hapšenju, Abdić u ovom trenutku nema status uhapšene osobe. 

VEZANI TEKST - SIPA uhapsila Fikreta Abdića

- Istina je da mi uopće ne znamo o čemu se radi. Sve što mi znamo je ono što ste i vi čuli na videu koji je objavljen na stranici Laburističke stranke sinoć. Njegov advokat sinoć nije mogao doći - kazala je Abdić-Jelenović. 

Ona je saopćila da je Fikret Abdić jutros otišao na posao u zgradu Općine Velika Kladuša. 

Situacija u vezi s Abdićem i dalje je prilično nejasna, budući da hapšenje ne zavisi od toga da li je prisutan advokat osumnjičene osobe. S druge strane, SIPA ne daje bilo kakvo pojašnjenje u vezi s tim šta se desilo tokom noći, odnosno nakon što su pripadnici SIPA-e Abdiću saopćili da ga lišavaju slobode i vode u Regionalni ured u Banju Luku. 

Interpol je ranije za Abdićem raspisao crvenu potjernicu.

Potjernica je raspisana na zahtjev Interpola Zagreb i proslijeđena je policijskim agencijama od kojih se tražilo njegovo hapšenje.

Kako nam je jučer potvrđeno iz jedne od policijskih agencija u BiH, Abdića hrvatske vlasti traže zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.