open-navfaktor-logo
search
Mlada fudbalerka
Kiks legendarnog košarkaša: Je li njegova kćerka naredna velika zvijezda američkog fudbala?
Dennis Rodman, član legendarne generacije Chicago Bullsa s kojom je osvojio tri od svojih ukupno pet titula NBA prvaka, nedavno se ponovo našao u centru pažnje.
04.06.2020. u 09:25
get url
text

"Crv" je dobio svoj prostor u dokumentarnom serijalu "The Last Dance" koji je tematizirao posljednju šampionsku sezonu Chicago Bullsa.

Iako je naglasak najviše bio na Michaelu Jordanu, svoj prostor i vrijeme u serijalu od deset epizoda dobio je i Rodman. Uglavnom je bilo riječi o njegovim ispadima i nestašlucima, no neosporno je da je dao veliki doprinos osvajanju tri posljednje titule Bullsa.

Nakon Bullsa Rodman je nastupao za LA Lakerse i Dallas Maverickse, no danas ima nasljednicu koja bi vrlo lako mogla biti naredna velika sportska zvijezda u Americi.

Riječ je o njegovoj 19-godišnjoj kćerki Trinity Rodman.

Mlada Trinity spada među najtalentovanije mlade fudbalerke u svijetu, a trenutno nastupa za Washington State University. Osim toga član je i mlade reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u kojima je ženski fudbal izuzetno popularan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grazie @dennisrodman,sai quanto sono tuo fan I hope to meet you soon @trinity_rodman , Keep going ️

A post shared by ANDREA PETAGNA (@andreapetagna) on

U želji da ispromoviše svoju kćerku, Rodman je napravio veliki kiks.

Naime, napadač Napolija na posudbi u SPAL-u Andrea Petagna navodno je Rodmanu platio oko 600 dolara da mu pošalje personalizovanu videoporuku, a ovaj je zauzvrat tridesetak sekundi govorio o svojoj kćerki.

- Andrea, nije li ovo nevjerojatno? Dennis Rodman te zove, Andrea. Buldožer, što to znači? To znači da puno zabijaš. Ali imam nešto za tebe, Andrea. Imam kćer koja se zove Trinity Rodman, trenutno je najbolja fudbalera na svijetu. Hajde, proguglaj je. Jednom ćeš se suočiti s njom, poslati mi poruku i reći: "Znaš šta, Dennis? U pravu si. Dobra je, baš kao ja. Buldožer je, ali je i Rodman". Dušo, u svakom slučaju tvoji prijatelji te stvarno vole. Respekt, respekt, respekt. Nastavi raditi to što radiš - kazao je Rodman u poruci.

Uopće nije sasvim jasno da Rodman shvatio da je poslao poruku mušarkcu, budući da smatra da će se Trinity i Andrea sresti na terenu, te da je italijanskog fudbalera oslovio s "honey" i da je Andrea u SAD-u, kao i većini svijeta, žensko ime.

Kako god, pravio je Rodman i mnogo veće gafove od ovog tokom i nakon karijere...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.