open-navfaktor-logo
search
Tvrde da se dogodio skandal
KK Borac žestoko opleo po KSBiH: Sram vas bilo, ukrali ste od 45 života uspomene i emocije
Igokea je osvojila titulu juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine. Sparsi su završili na drugom mjestu, a Borac na trećem mjestu.
19.06.2022. u 21:13
get url
text
get url
text

Završnica je organizirana u Banjoj Luci, a klubovi koji su uspjeli doći do pobjedničkog postolja na kraju nisu nagrađeni zasluženim medaljama.

- Nažalost, ono što je bacilo sjenu na dobru košarku u dvorani Borik je sraman i bahat odnos čelnika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koji se nisu udostojili da dođu u Banju Luku i uruče medalje i pehare najboljim juniorima zemlje pod čijim okriljem primaju svoje plaće - poručili su iz KK Borac.

- Riječ je o neviđenom skandalu koji će stvoriti dodatni jaz i animozitet između klubova i KSBiH, igrači koji su jučer i danas igrali u Boriku za tri sedmice će predstavljati BiH na međunarodnoj sceni, istu onu BiH čiji se zvaničnici nisu udostojili imenovati turnir organizatora i da se pridržava protokola definisanog Pravilima takmičenja. Ovaj turnir je trebao juniorima Borca, Igokee, i Sparsa ostati upamćen u životu kao najljepši sportski događaj u njihovim kratkim karijerama, a nagrađeni su tako što nisu dobili pehare i medalje koji su im trebali pripasti. Da se KSBiH na ovaj potez odlučio jer se nalazi u lošoj finansijskoj situaciji (za koju su sami krivi) ili je u pitanju neka druga problematika, insistiramo da se otkrije u što skorijem periodu - dodaju Banjalučani.

Borac je savršeno organizovao turnir koji je bio izuzetno dobro posjećen, dok je publika blago reći ostala zatečena na kraju posljednje utakmice, jer su se ekipe razišle sa terena nakon što su saznale da se desio skandal. Sram vas bilo, ukrali ste od 45 života uspomene i emocije koje se vezuju za primanje medalja i pehara na ceremoniji zatvaranju turnira, za ovakav skandal moraj

U slučaju da niko ne odgovara za ovu sramotu, i ona prođe ispod radara javnosti, onda se nemojte pitati kada vas I vaše predstavnike neko ne bude poštovao u drugim klubovima Bosne i Hercegovine. Također, insistiramo da svi sportski mediji u Bosni i Hercegovini prenesu u cjelosti ovo zvanično saopćenje KK BORAC, KK IGOKEA i OKK SPARS. Veliko hvala publici na navijanju i posjeti, sa našim bronzanim momcima se još jednom izvinjavamo što su im “odgovorni funkcioneri KS BiH” uskratili najljepši sportski momenat u dosadašnjoj karijeri - saopćeno je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.