Zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika DF-a Zlatan Begić je nakon pauze kazao da su odlučili da povuku svoj prijedlog zakona, u korist prijedloga zakona čiji je podnosilac zastupnik Denis Zvizdić, iz razloga što smatraju da će na taj način proces onemogućavanja povećanja plaće političarima, zvaničnicima u institucijama BiH, uključujući Parlamentarnu skupštinu i Vijeće ministara BiH, učiniti bržim i efikasnijim.

VEZANI TEKST - Kako radi Zastupnički dom BiH: Sjednica kasnila 25 minuta, pa se prva pauza produžila, pa druga pauza...

- Procijenili smo da je prijedlog kolege Zvizdića bolji. Iz tog razloga povlačimo naš prijedlog zakona. Zamolio bih kolege ubuduće, kad predlažu zakone iz iste oblasti da se međusobno konsultuju, kako ne bismo dolazili u situacije da imamo dva zakona koji se razlikuju u par rečenica i da se oko toga stvara konfuzija - pojasnio je Begić.

Naime, na dnevnom redu Zastupničkog doma našla su se dva prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH koji su se odnosili na smanjenje koleficijenata izabranim i imenovanim zvaničnicima.

Jedan je predložio zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Denis Zvizdić, a drugi predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a Dženan Đonlagić.