open-navfaktor-logo
search
Završava zimski odmor
Klubovi pale motore: Gdje će se pripremati premijerligaši?
Zimski odmor za igrače koji nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u narednoj sedmici će biti okončan.
04.01.2024. u 21:05
get url
text

Klubovi su osoblje na zimsku pauzu poslali poslije 18. kola, koje je odigrano 15, 16, 17. i 18. decembra, a prekid odmora uslijedit će u drugoj sedmici januara.

Slijede pripreme za nastavak sezone koje će uglavnom trajati četiri sedmice jer kalendarom je planirano da se takmičarska godina nastavi 10. i 11. februara utakmicama osmine finala Kupa BiH, a 19. kolo Premijer lige BiH zakazano je za 17. i 18. februar.

Klubovi će pripreme odraditi u toplijim krajevima. U Bosni i Hercegovini je na prvom mjestu Međugorje, atraktivna za pripreme je i Hrvatska, a naravno i Turska.

Zrinjski će motore upaliti 9. januara. Nakon uvodnih treninga u Mostaru, aktuelni prvak BiH će centralni dio priprema obaviti u Međugorju.

I Sarajevo s radom kreće 9. januara. Planirano je da ekipa odigra pet mečeva i da radi na tri destinacije - u Sarajevu, Međugorju i Umagu.

Iz Borca još nisu precizirali detalje. Pretpostavka je da će i jesenji prvak s radom krenuti kada i ostali premijerligaši. Borac se prethodnih godina pripremao u Antalyji.

U Antalyju će ove godine i mostarski Velež. Rođeni bi pripreme trebali početi u subotu, 7. januara. Plan je da ekipa prema popularnoj turskoj destinaciji krene 19. januara i tamo se zadrži dvije sedmice.

Kada je u pitanju Željezničar još uvijek je mnogo nedoumica. Plavi su početkom godine ostali bez trenera, a ranije je najavljano da će zahvaljujući saradnji sa razvojnim programom Fudbalskog saveza Saudijske Arabije, Željo dio priprema obaviti u modernog trening-centru Future Falcons programa koji se nalazi u blizini Barcelone. S obzirom na to da je došlo do rastanka s trenerom Abdulhakeemom Al-Tawaijrijem, niko s Grbavice sa sigurnošću ne može kazati da će put u Španiju biti realiziran.

Sloga Doboj je kao odredište za zimske pripreme odabrala Antalyju. Ekspedicija Dobojlija predvođena Vladom Jagodićem put Turske će 23. januara, a povratak je planiran za 6. februar.

Tuzla City je još uvijek bez trenera. Kormilo kluba trebao bi preuzeti Slavko Petrović. Tuzlaci će jedan dio priprema gotovo sigurno odraditi u Hercegovini, a da li će poslije ići na neku od inostranih destinacija, vidjet ćemo.

Posušje, GOŠK, Igman, Zvijezda 09 još uvijek finaliziraju stvari kada je u pitanju glavni dio priprema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.