U sezoni kada je cilj kluba historijski plasman u Evropu, Musemić ostavlja Tuzla City na drugoj poziciji sa 45 bodova, što je tri više od Borca na trećem i šest bodova više od Sarajeva na četvrtom mjestu.

Musemić je na klupi Tuzlaka sjedio 47 puta, s učinkom od 21 pobjede, 10 remija i 11 poraza.

VEZANI TEKST - Husref Musemić više nije trener Tuzla Cityja
 

Tuzla City u narednom kolu dočekuje Borac i do tada će novi trener biti i imenovan.

Ekipi je potreban pozitivni šok, jer očigledno je poslije blijedih partija u ključnom dijelu sezone i atmosfera u svlačionici znatno poljuljana.

- Kada je u pitanju novi trener, još uvijek nismo ništa odlučili. To je sve što vam u ovom momentu mogu reći - kaže Almir Husić, predsjednik Tuzla Cityja.

Pred menadžmentom Tuzla Cityja i sportskim direktorom Samirom Muratovićem je izazovan i zahtjevan posao.

Kada su u pitanju treneri, koji imaju zapažene rezultate u domaćem fudbalu i pomno prate zbivanja, malo ih je "na birou".

Amar Osim je bez posla, ranije se dovodio u vezu s ovim klubom. Čvrsta ruka i veliko iskustvo šarmantnog stratega moglo bi pomoći klubu da ostvari zacrtane ciljeve. Osim je jedno od dva logična rješenja koja se u ovom momentu nameću.

Drugo je Vinko Marinović, nekadašnji selektor U-21 reprezentacije BiH i bivši trener Sarajeva. Bez angažmana je nakon odlaska s Koševa i šokantno prokockane titule s Bordo timom u prošloj sezoni.

Iz Tuzla Cityja smo naviknuti na iznenađenja pa ne bi bilo čudo da neko od trenera iz susjednih zemalja preuzme komandnu palicu nad ekipom.