FK Krupa je odustao od takmičenja, iako je osigurao opstanak, a na žrijebu se pojavio "klub X", s obzirom na to da Leotar i(li) Zvijezda 09 nisu dobili licence za nastup u eliti.

VEZANI TEKST - Cirkus u bh. fudbalu se nastavlja: Još jedan klub napušta Premijer ligu BiH?

Spomenuti klubovi će se vjerovatno žaliti Drugostepenoj komisiji za licenciranje FSBiH, a Trebinjci su već počeli sklapati igračku križaljku za PLBiH (vjeruju da će dobiti licencu).

Međutim, sada se pojavio novi problem. Iz Premijer lige BiH mogao bi istupiti i Radnik iz Bijeljine. Semberci nemaju Upravu, u finansijskim su problemima, te je neizvjesno da li će u 1. kolu igrati protiv "Kluba X".

Šta će se dogoditi ukoliko Radnik istupi iz elite? Ko će zaigrati PLBiH umjesto Bijeljinaca, ako se odluče na "povlačenje"? Mnogo je nedoumica, a kako je za Faktor objašnjeno iz Takmičarske komisije FSBiH, to bi mogla biti Zvijezda 09.

Naravno, tada bi morao biti ispunjen uvjet o licenciranju, odnosno klub iz Etno-sela Stanišić morao bi dobiti odgovarajuću dozvolu za nastup u eliti. U suprotnom, odnosno ako bi Radnik odustao od takmičenja, a Zvijezda ne bi dobila licencu, morao bi reagovati Izvršni odbor FSBiH koji bi trebao dati saglasnost nekom trećem klubu da pristupi procesu licenciranja.

Ono što treba naglasiti, u slučaju istupanja Radnika, ne bi se vršio novi žrijeb takmičarskih brojeva, nego bi Zvijezda 09 ili neki treći klub samo preuzeli Radnikov broj 1.