Ponedjeljak, 25.10.2021.
h

Ko je mason koji je pretukao ženu bejzbol palicom u Banjoj Luci?

Na redakcijski e-mail Faktora danas se obratio čitalac, sa tvrdnjom da je Slobodan Marković iz Banje Luke, koji je u ponedjeljak bejzbol palicom pretukao sugrađanku Biljanu Keserović, jedan od vodećih masona u BiH.

U prilogu spomenutog e-maila ovaj čitalac poslao je fotografije na kojima se, kako tvrdi, nalazi Marković, u okruženju sa prepoznatljivim masonskim obilježjima.

Prema njegovim riječima, nakon junske tuče bh. masona ispred masonskog hrama u ulici Radava u Sarajevu, ovaj slučaj je još jedna "teška mrlja na masonskoj organizaciji u BiH". 

- Poražavajuće je, da umjesto humanizma i tolerancije, bh. masoni pravdu dijele palicama i toljagama. Ako jedan od vodećih masona po hijerarhiji na 33. stepenu, Slobodan Marković, premlaćuje nedužnu ženu u centru Banje Luke, šta rade ostali? Zašto se javno ne distanciraju od ovakvog ponašanja svojih članova ili je to upravo ono čime se oni bave? - pita se ovaj čitalac.

Markoviću, inače, bivšem direktoru Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS-a, je, podsjećamo, banjalučki Okružni sud odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je udarcima palicom pokušao ubiti Keserović, navodno zbog novčanog duga za stan.

Napad se dogodio 5. decembra, u podzemnoj garaži stambene zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Banjoj Luci, a nesretna žena sa teškim povredama je hospitalizirana u Kliničkom centru u Banjoj Luci.

Marković je navodno tog dana pratio svoju žrtvu, te joj je pripremio sačekušu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh