Ko je moron u ovoj priči: Trump izazvao Tillersona na test inteligencije

Objavljeno: 11.10.17 u 09:13

Američki predsjednik Donald Trump izazvao je američkog državnog sekretara Rexa Tillersona testom inteligencije da utvrde ko je superiorniji, a povod za to je nedavna navodna izjava Tillersona u kojoj je Trumpa nazvao moronom, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump i Tillerson FOTO: EPA
Trump i Tillerson FOTO: EPA

-Uvjeren sam da je lažna informacija da me tako nazvao, ali ako je tačna, smatram da bismo trebali uporediti IQ test i već sada vam mogu reći ko će pobijediti - kazao je Trump u intervjuu za magazin "Forbes".

Iz Bijele kuće su brzo reagirali i pojasnili da se Trump samo šalio, ali to svakako ukazuje na tenzije u odnosima između Trumpa i šefa State Departmenta.

Televizija NBC je ranije objavila da je Tillerson namjeravao podnijeti ostavku na funkciju sekretara, ali da ga je američki potpredsjednik Mike Pence zamolio da to ne čini do kraja ove godine.

Pozivajući se na tri neimenovana izvora, NBC je objavio da je Tillerson Trumpa nazvao moronom na sastanku koji je u Pentagonu održan 20. jula.

Tillersonov portparol je naknadno negirao te navode, ali nije negirao Tillersonovo negativno mišljenje o Trumpu, već je samo kazao da Tillerson nije koristio taj termin.

Trump je za "Forbes" također komentirao i to što njegove izjave često dolaze u koliziju sa izjavama Tillersona u vezi s vanjskopolitičkim temama, a kazao je da ne podriva rad državnog sekretara, već jača vlast Washingtona.