open-navfaktor-logo
search
Disciplinska komisija
Kodro saznao kaznu zbog pljuvanja prema Njegomiroviću, novčane sankcije za Zrinjski, Velež, Želju, Čelik...
Mustafa Kodro, bivši pomoćni trener Sarajeva, nakon prijave Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za pokretanje disciplinskog postupka zbog prekršaja počinjenog na utakmici u Modriči protiv Sloge, kažnjen je zabranom vršenja funkcije u trajanju od mjesec.
04.11.2022. u 14:44
get url
text

Kodro je, podsjetimo, nakon poraza Sarajeva od Sloge u 14. kolu pljunuo prema glavnom arbitru meča Aleksandru Njegomiroviću.

VEZANI TEKST - Nesportski gest: Kodro pljunuo prema Njegomiroviću, Dudić govorio o suđenju
 

Osim jednomjesečne zabrane, Kodro je sankcionisan i novčano sa 1.000 KM.

Disciplinska komisija odluku je donijela 26. oktobra. U međuvremenu Kodro više nije dio stručnog štaba Sarajeva nakon odlaska Feđe Dudića s kormila Bordo tima.

Disciplinci su novčano sankcionisali i službenog predstavnika Igmana Seada Kovačevića (500 KM) i fudbalera Veleža Dinu Hasanovića (500 KM) zbog nesportskog ponašanja na utakmici ovih timova odigranoj 7. oktobra na stadionu u Doboju kod Kaknja.

Zrinjski je zbog upotrebe pirotehnike u duelu s Veležom kažnjen sa 2.000 KM, a gosti će u kasu Saveza uplatiti 3.000 KM zbog upotrebe pirotehnike i "nereda na stadionu". Podsjetimo da su navijači Veleža zapalili dio stolica na tribini na kojoj su boravili.

Zbog upotrebe pirotehnike u duelu sa Širokim kažnjen je Leotar (1.000 KM), Široki je zbog baklji protiv Želje također "kraći" za 1.000 KM, a Željezničar će zbog pirotehnike u duelu s Veležom platiti 1.500 KM...

Čelik je zbog pirotehnike na utakmici Kupa BiH sa Sarajevo kažnjen sa 3.000 KM, a bihaćko Jedinstvo zbog slabe organizacije Kup utakmice protiv Sloge sankcionisano je sa 1.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.