open-navfaktor-logo
search
Nakon razvoda
Kome će pripasti vila na koju je Bill Gates prije godinu potrošio 43 miliona dolara
Nakon što je svijet saznao da se Melinda i Bill Gates razvode, sada sve zanima kako će prvi čovjek Microsofta podijeliti svoje ogromno bogatstvo sa uskoro bivšoj suprugom.
04.05.2021. u 22:10
get url
text

Podsjetimo, Bill je četvrti najbogatiji čovjek u svijetu s imovinom koja se procjenjuje na 133 milijarde američkih dolara.

 

Njegovo carstvo danas uključuje kuće u čak pet država, kolekciju automobila u kojoj se nalazi i Porsche vrijedan dva miliona dolara, kolekciju umjetnina među kojima je Da Vincijev kod vrijedan 30 miliona dolara te niz privatnih aviona.

Gates je ujedno i najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, čija se ukupna površina prostire na 242 hiljade hektara u 18 različitih država.

 

A jedna od posljednjih luksuznih kuća koje je kupio je ona na obali mora na imanju Del Mar u blizini San Diega, koju je prošle godine platio čak 43 miliona dolara.

Wall Street Journal pisao je tada kako je to jedna od najvećih kupovina nekretnina ostvarena na tom području, a Bill ju je kupio od bivše supruge teksaškog milijardera i menadžera T.-a Booonea Pickensa, Madeleine Pickens.

 

Na imanju koje oduzima dah samo jednim pogledom nalaze se glavna porodična rezidencija, staklenik, kuća za goste, spa prostor, kućno kine, bazen, jacuzzi za deset osoba i teniski teren.

Imanje je sagrađeno 1999. godine, a djelo je poznatog arhitekte Kena Ronchettija.

Glavna kuća sadrži šest spavaćih soba i četiri kupatila koji se prostiru na 5.800 kvadratnih metara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.