open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Komšić pisao NATO štabu i EUFOR-u zbog Dodika: Traži njihove helikoptere za gašenje požara
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poslao je danas pismo NATO štabu u Sarajevu kao i komandantu EUFOR-a u BiH u kojem je zatražio njihov angažman, odnosno helikoptere, za gašenje pozara u BiH.
12.08.2021. u 13:46
get url
text

VEZANI TEKST - Hercegovina čeka helikoptere OSBiH: Komšić i Džaferović dali saglasnost, Dodik šuti

- Komšić se na taj potez odlučio s obzirom na to da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, te imajući u vidu da po Zakonu o odbrani sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati saglasnost za angažman resursa Oružanih snaga BiH - istakli su iz Komšićevog kabineta.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je od 27. jula do 9. augusta ove godine dobilo pet zahtjeva za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, i to u Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Stocu, Neumu i Livnu. 

VEZANI TEKST - HDZ-ovci i načelnici iz Hercegovine negoduju zbog Dodika: Na kojem su mu mjestu ljudski životi?

Zahtjevi su tek jučer upućeni u Predsjedništvo BiH zbog svojevrsnog samovoljnog postupanja, mimo članova Predsjedništva.

Naime, zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić nam je u ponedjeljak kazao da su on i generalni sekretar Predsjedništva Zoran Đerić u telefonskom razgovoru došli do zaključka da je nesuvislo slati zahtjeve jer nema sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.