open-navfaktor-logo
search
Viša matematika
Konaković ima problem s računanjem: Odakle 15 HDZ-ovaca u Domu naroda, kako je 23 jednako 31?
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, nakon verbalnog obračuna sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, tačnije nakon lekcije koju je dobio od Novalića tokom jučerašnje sjednice, nastavio je na društvenim mrežama objašnjavati i računati glasove za budžet FBiH.
01.04.2022. u 09:57
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Novalić o budžetu: Za Konakovića je ovo viša matematika, on je učio kolut naprijed i nazad

Po onom što se može iščitati, Novalić je zaista bio u pravu, sve ovo je za Konakovića viša matematika. 

Za budžet FBiH je glasao 31 delegat u Domu naroda, napisao je Konaković, a onda je nastavio računati: Dva ključna glasa premijeru Fadilu Novaliću stigla su od SNSD-a, strateškog partnera SDA, dugogodišnjeg, napisao je, potom je dodao 15 HDZ-ovih ruku, samo nije jasno kako je došao do tog broja?! Iz Kluba Bošnjaka je pet i jedan iz Kluba ostalih, navodi šef NiP-a.

Dakle, 2+15+5+1 su 23 delegata, a ne 31 koliko je Konaković izračunao. Konaković u ovoj računici ima manjka osam delegata koji su podržali budžet FBiH, ali zato ih ima viška kod sabiranja članova HDZ-a u Domu naroda. 

Po Konakovićevoj računici HDZ u Domu naroda FBiH ima 15 delegata, dok po računici svih ostalih koji znaju osnovne matematičke operacije, HDZ ima 13 delegata u Klubu Hrvata. Plus jednu delegatkinju u Klubu Srba, Zoru Dujmović. I zvanična stranica Doma naroda FBiH ukazuje na to da je u tom domu 14 HDZ-ovaca. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.