open-navfaktor-logo
search
Lijepe vijesti
Kordić i Marić obišli lokaciju na kojoj će se graditi Olimpijski bazen u Mostaru
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić zajedno sa nadležnim u Upravi za izgradnju infrastrukturnih projekata danas su obišli lokaciju (Južni logor) na kojoj će se graditi Olimpijski bazen u Mostaru.
17.08.2022. u 15:25
get url
text

Ovom prilikom zajedno sa direktorima javnih obrazovnih ustanova Grada Mostara predstavljen je i dogovoren način premještanja objekata koje ove škole koriste, a u svrhu oslobađanja prostora na kome radovi za izgradnju Olimpijskog bazena trebaju uskoro započeti.

VEZANI TEKST - Salem Marić: Radimo ubrzano, svi želimo da se bazen u Mostaru izgradi što prije, poznata je i lokacija

Kako navode predstavnici Grada Mostara početkom septembra 2022. godine planira se raspisivanje javnog oglasa za izvođača radova na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru, te sva ostala dinamika planiranih radova ovisit će o tome.

Očekivanja su da se već u oktobru krene sa izvođenjem potrebnih radova na premještanju objekata i stvaranju uvjeta na prostornoj cjelini na kojoj se planira skora gradnja.

Predstavnici Grada Mostara posjetili su i Udruženje Sunce Mostar, koje se nalazi na lokaciji planiranog bazena i potrebno je premještanje istog.

VEZANI TEKST - Vlada FBiH je dala osam miliona KM za bazen u Mostaru, Naša stranka je HDZ-u dala poziciju gradonačelnika

Na dobro svih, brinući o društvenom dobru i projektima zajedno sa predstavnicima udruženja dogovoreno je da će Grad Mostar nekoliko stotina metara iznad lokacije izgraditi novi objekat za potrebe ovog udruženja kako bi nastavilo sa svojim plemenitim radom, nakon čega će stari objekt biti uklonjen.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ove godine izdvojila je iz federalnog budžeta 8.000.000 KM za gradnju bazena u Mostaru.

- Obaveza vlasti je da se oduže najboljim ambasadorima države Bosne i Hercegovine u svijetu, a kakav je i šesnaestogodišnja mostarska plivačica Lana Pudar - kazao je prije dva mjeseca federalni premijer Fadil Novalić te pozvao na što bržu izgradnju gradskog bazena u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.