VEZANI TEKST - Vapaj Mostaraca: Deponija Uborak je uzrok porasta broja oboljelih od karcinoma, pijemo nezdravu vodu

- Sa zadovoljstvom mogu reći da smo dobili okolišnu dozvolu, to je nekakav posljednji dokument koji je trebao biti završen kako bismo mogli početi sanaciju lokaliteta Uborak-Buđevci. Zadnje dvije godine pričamo o ovoj temi i nekako se stvorio dojam da nismo na istoj strani, a zapravo jesmo - izjavio je Kordić za emisiju "Dobar dan, Mostar", koju producira Gradska uprava Mostara.

Gradonačelnik je kazao kako je u interesu svih građana Mostara, posebno onih koji žive u blizini odlagališta, da se taj lokalitet sanira u razumnom roku.

- Ovim putem pozivam ljude na smirivanje tih nekih strasti koje su se pojavile. Grad Mostar ide u sanaciju lokaliteta Uborak-Buđevci. Plan prilagodbe je vrlo jasan i realan, treba nam pet godina da navedeni lokalitet saniramo, jer je riječ o vrlo zahtjevnom projektu - kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je da nakon tih pet godina potrebnih za sanaciju, Grad Mostar ide u zatvaranje lokaliteta Uborak-Buđevci.

- Ako bi ovaj lokalitet ostao ovakav kakav je, on stvarno predstavlja potencijalnu veliku ekološku bombu za Mostar. Sve što radimo sad je u interesu svakog stanovnika grada, a ponajviše ljudi koji žive u blizini lokaliteta. Smatram da ćemo vrlo brzo krenuti sa sanacijskim radovima, uspješno ih realizirati i napokon završiti priču oko deponije Uborak jednom zauvijek - poručio je gradonačelnik Kordić.