Zeničani su ovo takmičenje okončali s omjerom pobjeda i poraza 2-8, a zbog zauzetosti svoje, Gradske arene "Husejin Smajlović", drugi su put kao domaćini igrali u drugom gradu (Široki su ugostili u Kaknju-op.a.) te su oba puta i izgubili.

Goste iz Trebinja do pobjede su predvodili Božo Đurasović s 15 i Vladimir Aleksić s 11 poena, a kod Čelika najefikasniji su bili Srđan Gavrić s 17 i Milivoje Božović s 15 poena. Oba su tima okončala takmičenje za ovu sezonu.

U preostala dva susreta Borac slavio je kao gost kod sarajevskih Sparsa s 82:75, čime je banjalučkom timu pripalo drugo, a Sparsima treće mjesto pred doigravanje za prvaka.

Lider i aktuelni prvak Igokea Ligu za prvaka trijumfovala je na gostovanju kod Širokog s 95:61, čime su ovu fazu završili bez poraza. Polufinalni parovi Play-offa bit će Igokea - Široki te Borac - Spars.

Konačna tabela Lige za prvaka BiH: 1. Igokea 10-0, 2. Borac 7-3, 3. Spars 5-5, Leotar 3-7 i Čelik 2-8.

Ipak, pitanje je da li će se održati Final four, koji su izborili Igokea, Borac, Spars i Široki Brijeg, jer je pet od šest timova na adresu KSBiH poslalo dopis prema kojem traže da se plasman utvrdi prema aktuelnoj tabeli nakon okončane Lige za prvaka, bez odigravanja Final foura. Konačnu odluku donijet će Upravni odbor KSBiH.