open-navfaktor-logo
search
Formula 1
Kraj ljubavi između Ferrarija i Vettela: Njemački vozač napušta tim iz Maranella
Iako je imao želju na karijeru nastavi u bolidu Ferrarija, njemački vozač Formule 1 Sebastian Vettel neće produžiti ugovor s ekipom iz Maranella.
12.05.2020. u 09:59
get url
text

Navodono Nijemac nije bio zadovoljan ni dužinom ugovora koji mu se ponuđen, niti finansijskim uvjetima, mada to nije priznao, a da se saradnja između dvije strane neće nastaviti potvrdio je i Ferrari na svojoj zvaničnoj internet stranici.

- Ovo je odluka koju smo mi donije zajedno sa Sebastianom i za koju obje strane smatraju da je najbolja. Nije bilo lako donijeti odluku, pogotovo ako se u obzir uzme Sebastianova vrijednost kao vozača ali i kao osobe - kazao je Mattea Binotto, direktor tima Ferrarija.

Binotto je kazao kako nije bilo specijalnih razloga za razlaz osim uvjerenja obje strane da je vrijeme da krenu različitim putevima.

Vettel je bio nešto detaljniji u svojoj izjavi od direktora tima kojeg napušta na kraju 2020. godine.

- Moja veza sa Ferrarijem završit će se na kraju 2020. godine. U želji za što boljim rezultatima u ovom sportu važno je da sve strane funkcionišu u harmoniji. Tim i ja smo shvatili da više ne postoji želja za zajedničkom saradnjom ove sezone - rekao je Vettel, ali i demantovao da je razlog razlaza finansijske prirode.

- Finansije nisu igrale ulogu u ovoj odluci. To nije način na koji razmišljam kakva donosim ovakve odluke - dodao je njemački vozač.

Inače, u dosadašnjoj karijeri 32-godišnji vozač četiri puta je bio prvak svijeta, a zabilježio je 53 pobjede, a 120 puta se našao na pobjedničkom podijumu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.