open-navfaktor-logo
search
Hibridni tereni
Krenulo prošivanje travnjaka, Sarajevo uskoro na Koševu
Stadion Koševo krajem decembra dobio je novi travnjak, a nakon višemjesečne pauze izvođač radova ušao je ponovo "u gradilište" gdje bi trebao prošiti travu, odnosno postaviti hibrid, što je posljednja faza projekta.
25.03.2023. u 16:41
get url
text
get url
text

{$galerijaFotografija}

Sve bi trebalo biti gotovo za dvije sedmice, poslije čega će se steći uvjeti za odigravanje utakmica.

Sarajevo nakon reprezentativne pauze gostuje Slobodi (1/2. april), a naredni domaći meč igra osmog ili devetog aprila protiv Sloge.

Bordo tim je ove sezone pred domaćim navijačima igrao dvije utakmice - protiv Sloge i Posušja. Nakon prinudnog odlaska sa najvećeg bh. stadiona goste su u jesenjem dijelu prvenstva dočekivali na Bilinom polju, a na proljeće na stadionu Rođeni u Mostaru, Trening-centru FSBiH u Zenici i stadionu u Doboju kod Kaknja.

Rekonstrukcija travnjaka na Koševu počela je u prvoj polovini augusta 2022. godine. Vrijednost projekta iznosi 2.487.405 KM.

Do sada su nove travnjake dobili Gradski stadion u Banjoj Luci, stadion Rođeni u Mostaru i stadion Tušanj u Tuzli. Izgradnja novog terena počela je i Pod Bijelim brijegom u Mostaru zbog čega Zrinjski domaće utakmice igra u Čitluku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.