open-navfaktor-logo
search
Futsal EURO
Krezo: Španci su nam otvorili oči, Ivanković: Povratkom Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri
Službena press konferencija futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred utakmicu drugog kola grupe D EURA 2022. sa Gruzijom, održana je danas u dvorani Martini Plaza u Groningenu. 
25.01.2022. u 17:36
get url
text

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Ivo Krezo i reprezentativac Srđan Ivanković.

- Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španije. Motivisani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše da ispravimo - rekao je selektor Krezo pa se osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika:

- Analizirali smo ekipu Gruzije i gledali smo njihov meč sa Azerbejdžanom. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Nakon što su gubili 0:2 u prvom kolu, smogli su snage da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. Mi ih respektujemo, ali imamo i mi svoje šanse u tom susretu. Svjesni smo važnosti utakmice i cilj nam je da ostanemo neporaženi i kako bismo ostali u igri za plasman u četvrtfinale.

Krezo je prokomentarisao i zdravstveni bilten:

- Nemamo povreda i svi igrači su nam na raspolaganju za sutrašnji meč. Svaki dan se testiramo i na sreću svi smo negativni na virus korona. S te strane možemo biti zadovoljni i sretni smo da nemamo kadrovskih problema.“

Srđan Ivanković je izjavio:

- Imali smo vremena da se odmorimo i spremimo za meč sa Gruzijom. Španiju smo možda i previše respektovali, ali znamo gdje smo griješili i te stvari nam se neće ponoviti. Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Lisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati sa "viškom" što bi trebalo da nam omogući veći posjed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova.

Bh. reprezentativci su danas odradili i službeni trening. Meč Gruzija-Bosna i Hercegovina bit će odigran sutra u dvorani Martini Plaza u Groningenu sa početkom u 17.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.