open-navfaktor-logo
search
Rothen kontra svih
Kritikovao Vahu Halilhodžića: Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve, ne vjeruje im
Vahid Halilhodžić, iskusni bh. trener, ispisao je historiju svjetskog fudbala nakon što je Maroko odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar.
01.04.2022. u 09:23
get url
text

Vahi je ovo četvrti nacionalni tim s kojim se kvalifikovao na Mundijal, a ranije je to radio sa Obalom Slonovačom, Alžirom i Japanom.

No uprkos tome stižu kritike na račun Jablaničanina.

VEZANI TEKST - Halilhodžić ispisao historiju, tokom slavlja nazvao ga kralj Mohammed VI, slijedi bogata nagrada

I dok se planeta divi Vahi, Jerome Rothen, bivši igrač Monaca i PSG-a, kontra je svih i smatra da je način rada našeg stručnjaka "iscrpljujući". Rothen je sa Vahom sarađivao u PSG-u.

- Halilhodžić je simpatičan i pravi je fudbalski fanatik, ali na poslu, na svakodnevnoj bazi, na treninzima i utakmicama, sve je to više nego iscrpljujuće. Želi se pobrinuti za sve.

On ne vjeruje svojim pomoćnicima. Uz svu tehnologiju koja danas postoji, ne možete ne vjerovati ljudima u stručnom štabu i upravljati sa svime. Treba biti i dobar psiholog s igračima, a to nije.

Ostao je zarobljen u devedesetim godinama, a to danas ne prolazi. Usudio se prekrižiti i jednog od najboljih igrača Ziyecha zbog nespojivosti temperamenta. Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve. Kada te zadesi ovakav karakter, postaneš umoran - rekao je Rothen za francuske medije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.