open-navfaktor-logo
search
Apel iz Saveza
KSBiH: I dalje čekamo obećani novac od Vijeća ministara BiH
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je savladala evropskog prvaka - Sloveniju sa 97:93 u 3. kolu Eurobasketa u Kolnu.
05.09.2022. u 09:07
get url
text
get url
text

I dok svi navijači slave iz Košarkaškog saveza BiH apeluju za pomoć.

- U danima radosti koju su nam priredili košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez BiH i dalje očekuje uplatu sredstava obećanih od Vijeća ministara BiH.

VEZANI TEKST - Senzacija u Kolnu: Zmajevi srušili prvaka Evrope

Podsjetimo, Vijeće ministara, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, donijelo je na telefonskoj sjednici Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu - objavili su iz KSBiH dodavši:

- Odlukom je Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine odobreno 200.000 KM za finansiranje pripreme reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima. Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara plan priprema i aktivnosti s finansijskim sredstvima potrebnim za pripreme i učešće košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na evropskom i svjetskom prvenstvu, te mlade reprezentacije BiH - saopćeno je tada iz Vijeća ministara BiH.

Iz KSBiH naglašavaju kako je pomenuta sjednica održana 15. augusta.

- Danas je 5. septembar. Novac nije uplaćen. I dalje čekamo - poručili su iz KSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.