Članovi Inicijative za Stolac najavili proteste ispred zgrade CIK-a u Sarajevu

Objavljeno: 31.10.16 u 08:39

Članovi Inicijative za Stolac najavili su održavanje protesta ispred zgrade Centralne izborne komisije u Sarajevu u srijedu, 2. novembra.

Protest će biti održan u 11:55 sati, a svi građani Stoca pozvani su da mirnim protestom ispred zgrade CIK-a u Sarajevu iskažu svoje nezadovoljstvo naspram činjenice da CIK odbija donijeti odluku o ponavljanju izbora u Stocu.

Time se, kako ističu u Inicijativi, CIK stavlja na stranu onih snaga koje su čineći izborne prevare Stočanima ukrale demokratiju.

-Naš zahtjev za ponavljanje izbora je minimum demokratije koji se mora osigurati radi stabilne budućnosti Stoca. Sve zainteresirane kojima je potreban prijevoz molimo da se jave porukom radi organizacije. Zadnji rok za prijavu je ponedjeljak do 22sata, stoji u pozivu na Facebook stranici Inicijative za Stolac.

Navode da će građani Stoca tražiti novi datum izbora u svom gradu ukoliko CIK do tada ne donese odluku o poništenju izbora prekinutih prije mjesec dana. Podsjetili su da su prije i u toku izbora podnijeli preko pedeset žalbi i prijava Opštinskoj i Centralnoj izbornoj komisiji te da one nisu reagovale.

(Faktor.ba)